SKIKK batterijen

Ze zitten in elke SKIK Laptop. En zorgen ervoor dat jij altijd en overal kunt doen waar je zin in hebt. Hier vind je meer informatie over de batterij van je device, zodat je alles eruit kunt halen wat erin zit. Ook jaren later nog.

Waarom lithium‑ion?

Met een oplaadbare lithium‑ion­batterij presteert je device het allerbest. In vergelijking met oudere batterijtypen zijn lithium‑ion­batterijen lichter, gaan ze langer mee en laden ze bovendien efficiënter op.

De batterij laadt snel voor gebruiksgemak en langzaam voor een langere levensduur.

De meeste SKIKK lithium‑ion­­batterijen laden via een snel laadproces op tot 80% van de totale batterij­­capaciteit en schakelen dan over op druppellading. De tijd die nodig is om die eerste 80% te bereiken, hangt af van de instellingen en het soort device dat je oplaadt. Software kan het opladen boven de 80% beperken wanneer de aanbevolen batterij­­temperatuur wordt overschreden. De combinatie van deze twee laad­processen zorgt er niet alleen voor dat je in een mum van tijd weer op pad kunt met je device, maar verlengt ook tegelijkertijd de levensduur van de batterij.

Opladen wordt eenvoudiger.

Je kunt je SKIKK lithium‑ion­­batterij opladen wanneer het jou uitkomt. Je hoeft niet eerst te wachten tot de batterij volledig leeg is. SKIKK lithium‑ion­­batterijen werken op basis van laadcycli. Je hebt één laadcyclus doorlopen als je 100% van de batterij­­capaciteit hebt verbruikt, ongeacht het aantal keer dat je je device tussendoor weer hebt opgeladen. Stel dat je bijvoorbeeld op een dag 75% van de batterij­capaciteit verbruikt en je device vervolgens ’s nachts volledig oplaadt. Wanneer je dan de volgende dag de resterende 25% van de batterij hebt gebruikt, is dat in totaal 100%, oftewel één laadcyclus. Het kan dus best een paar dagen duren voordat de batterij een volledige laadcyclus heeft doorlopen. Bij alle batterijen vermindert de capaciteit na een bepaald aantal keer opladen. In het geval van lithium‑ion­­batterijen neemt de capaciteit met elke volledige laadcyclus een klein beetje af. Het aantal cycli dat SKIKK lithium‑ion­­batterijen doorlopen voordat de capaciteit is gedaald tot 80% van de oorspronkelijke waarde is echter heel groot. Het exacte aantal verschilt per product.

Optimaal presterende batterijen

De gebruiks- en levensduur van de batterij hangen vooral af van de dingen waarvoor je je device het meest gebruikt. Video’s opnemen en gamen? Of mailen en typen? Er zijn altijd wel manieren om de prestaties van de batterij op te schroeven.

Service en recycling

Alle oplaadbare batterijen kunnen maar een beperkt aantal keren worden opgeladen en moeten op den duur mogelijk worden nagekeken. Als je merkt dat je je device steeds vaker moet opladen, is de kans groot dat het tijd is voor een nieuwe batterij.

Wij recycleren je batterij op een verantwoorde manier.

Het is slecht voor het milieu om een batterij zomaar in de vuilnisbak te gooien. Als je de batterij van je SKIKK device door SKIKK of een door SKIKK dealer laat nakijken, weet je zeker dat die op een verantwoorde manier wordt gerecycled. Je kunt zelfs je complete device – inclusief batterij – door ons laten recyclen.

Batterijduur

Alle oplaadbare batterijen hebben een beperkte levensduur en moeten op den duur mogelijk worden nagekeken, gerepareerd of gerecycled. Hoelang de batterij van jouw device meegaat, hangt af van het gebruik van je device , gekozen configuratie en de gekozen instellingen.

Wij testen onze laptops op batterijduur op de volgende manier: Full screen non stop Youtube films kijken met 50% schermhelderheid.

Tips:  Je instellingen optimaliseren.

Elektriciteitsverbruik. Het voorkeurenpaneel ‘Energiestand’ bevat verschillende instellingen waarmee je de hoeveelheid stroom kunt beïnvloeden die je laptop gebruikt. Je laptop detecteert of hij al dan niet op het lichtnet is aangesloten, en past zijn gedrag daarop aan. Als de batterij actief is, wordt het scherm gedimd en worden andere onderdelen zo min mogelijk gebruikt. Als je deze instellingen aanpast om de prestaties te verhogen, zal de batterij sneller leeg raken.

Helderheid. Je kunt de gebruiks­duur van de batterij optimaliseren door de lichtsterkte van het scherm te verminderen tot het laagste niveau waarbij je nog prettig kunt werken. Als je bijvoorbeeld een film kijkt in een vliegtuig terwijl alle lichten uit zijn, hoeft het scherm niet de hoogste lichtsterkte te hebben.

Wifi. Wifi verbruikt stroom, zelfs als je niet op een netwerk bent aangesloten. Als je wifi niet gebruikt, kun je deze voorziening uitzetten in het wifi­-status­menu in de menubalk of in het voorkeuren­paneel ‘Netwerk’.

Apps en randapparatuur. Ontkoppel randapparatuur en stop apps die je niet gebruikt. Verwijder een SD-kaart als je ’m op dat moment niet gebruikt.

Ander device opladen? Laptop inschakelen en aansluiten. Zorg ervoor dat je SKIKK is ingeschakeld en is aangesloten op een voedingsbron als je ’m gebruikt om andere devices via USB op te laden. Anders kunnen die devices ervoor zorgen dat de batterij van je SKIKK sneller leegloopt. Als er een ander device is aangesloten op je SKIKK laptop terwijl die is uitgeschakeld of in de sluimerstand of stand‑by­modus staat, kan de batterij van dat device leeglopen.