Mijn accu gaat minder lang mee dan voorheen, is hij stuk?

Gaat uw accu (ineens) veel minder lang mee dan voorheen? Dan kan het zijn dat bepaalde software, onbewust, ineens veel mee stroom gebruikt dan voorheen, of een instelling in uw installatie die de batterij zwaarder belast dan verwacht.

Om te bepalen of uw accu nog naar behoren functioneert, kan u in Windows 10 een Battery Report genereren als volgt:

U kunt eenvoudig een batterijrapport genereren door het commando powercfg / batteryreport uit te voeren. Druk op Windows-toets + X, klik op Opdrachtprompt (Admin), typ powercfg / batteryreport bij de opdrachtprompt en druk op Enter. Het rapport wordt opgeslagen onder C: \ Windows \ System32 als batterijrapport.

In dit rapport kan u uitlezen wat de resterende capaciteit is van uw accu, het is gebruikelijk dat deze tussen de 5% en 15% per jaar minder wordt. Dus is uw accu 2 jaar oud en komt u uit op 70% van de oorspronkelijke capaciteit dan is dit niet geheel ongebruikelijk.