Hoe kan ik het beste mijn laptop onderhouden?

Om je laptop in een gezonde staat te houden, zijn er een paar belangrijke stappen te nemen:

1. Stofpreventie; Het wordt aanbevolen om de ventilatoren elke 4-6 maanden uit te blazen met  gecomprimeerde lucht, om te voorkomen stof dat zich opstapelt of potentiĆ«le blokkades ophopen. Het wordt aanbevolen om naar achteren en in tegenovergestelde richting te blazen van de richting waaruit normaal
gesproken de lucht normaal de ventilatie komt. Korte van lucht van niet meer dan 2-3 seconden langs de lengte van de ontluchting zullen stof verwijderen.

2. Batterijgezondheid; Het wordt ten zeerste aanbevolen om de batterij eens per 2-3 weken volledig te ontladen en opnieuw op te laden. Langdurig gebruik van de batterij bij volle capaciteit of lage laadniveaus kan snel resulteren in een lagere laadcapaciteit en lagere prestaties als deze te lang worden gebruikt.

3. Algemene bediening; Veel programma's worden automatisch opgestart zodra de computer is ingeschakeld en op de achtergrond bezig zijn met verschillende taken. In de tijd dat je de laptop bezit, kan dit ertoe leiden dat het systeem langzamer werkt dan toen je het voor het eerst ontving.

Stuurprogramma-updates voor compatibiliteit met nieuwe programma's en Windows Updates is ook een belangrijke prestatiegerelateerde onderhoudstaak. Om problemen op te lossen, kunt je het systeem 'verversen' door een schone installatie van Windows uit te voeren en een installatie van de nieuwste stuurprogramma's van het stuurprogramma voor je laptop in onze Driver Zone.