Problemen met wachtwoord van Windows 10

In dit artikel bespreken we de soorten aanmeldingsaccounts in Microsoft Windows 10 en hoe je kunt proberen deze opnieuw in te stellen als je ze vergeten bent.

Wat zijn de verschillende soorten accounts voor Windows 10?

Microsoft heeft twee verschillende soorten accounts die kunnen worden gebruikt om u aan te melden bij een Windows 10 apparaat.

Microsoft account

Een Microsoft-account is een "verbonden account" dat niet is gekoppeld aan het apparaat zelf, en een Microsoft-account kan dus worden gebruikt op meerdere apparaten. Windows Store apps, instellingen en data zijn via cloud-storage toegankelijk vanaf elk apparaat waarop u zich aanmeldt. Als u apps in de Windows Store wilt kopen, moet je beschikken over een Microsoft-account.

Als je het wachtwoord van je Microsoft-account verliest of vergeet, kunt u het herstellen vanaf elk ander apparaat met toegang tot internet.

Lokaal Account

Een lokaal computeraccount is een account dat is gemaakt voor een bepaald apparaat. Informatie die is gemaakt of opgeslagen in dat account, is gekoppeld aan die specifieke computer en kan niet worden geopend via andere apparaten.

Als je het wachtwoord van je lokale computeraccount verliest of vergeet, moet je de geheugensteun voor het wachtwoord nog weten om weer toegang te krijgen tot het account (in Windows 10, versie 1803 is dit een controlevraag geworden). Ook met een ander Administrator-account op de computer kunt u het wachtwoord opnieuw instellen. Als je het geheugensteuntje voor het wachtwoord niet meer weet, moet je Windows opnieuw installeren, waardoor alle data, programma's en instellingen op de computer verloren gaan.

Advies

SKIKK raadt je aan Microsoft-accounts voor je apparaten te maken om te voorkomen dat je het besturingssysteem opnieuw moet installeren als u de geheugensteun voor het wachtwoord vergeet.

Het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw instellen

Als u uw Microsoft-account opnieuw wilt instellen, gaat u naar de Microsoft-site Wachtwoord opnieuw instellen op een apparaat dat verbinding heeft met internet. Mogelijk moet u beveiligingsinformatie invoeren om te verifiëren dat u de eigenaar van het Microsoft-account bent, en u hebt mogelijk ook toegang nodig tot het telefoonnummer met sms-functionaliteit dat is gebruikt bij het maken van het account.

Een wachtwoordherstelschijf voor uw lokale Windows 10- account maken

In Windows 10 kunt u een wachtwoordherstelschijf maken als u geen geheugensteun voor een wachtwoord of controlevragen wilt gebruiken. In het Microsoft Knowledge Base-artikel "Een wachtwoordherstelschijf voor uw lokale Windows 10- account maken" vindt u meer informatie over deze tool

Controlevragen voor lokaal Windows 10-account bijwerken

Voer de volgende stappen uit om de controlevragen voor een lokaal Windows 10-account (versie 1803 of hoger) bij te werken:

1. Druk op de toets Windows in het bureaublad en typ 'sign'. Selecteer Aanmeldingsopties in het menu.
  2. Klik in het gedeelte Wachtwoord op Controlevragen bijwerken onder de knop Wijzigen en volg de instructies.

Een wachtwoord aan een lokaal Windows 10-account toevoegen of verwijderen

Voer de volgende stappen uit om een wachtwoord aan een lokaal Windows 10-account toe te voegen of te verwijderen:

1. Druk op de toets Windows in het bureaublad en typ 'sign'. Selecteer Aanmeldingsopties in het menu.
  2. Klik in het gedeelte Wachtwoord op Wijzigen en volg de instructies om een wachtwoord toevoegen. Als u een wachtwoord wilt verwijderen, voert u het huidige wachtwoord in en laat alle overige velden leeg.

Als u de geheugensteun voor het wachtwoord van een lokaal computeraccount bent vergeten

Als u de geheugensteun voor het wachtwoord van uw lokale account of controlevragen niet meer weet, is het opnieuw installeren of herstellen van het besturingssysteem de enige door SKIKK ondersteunde oplossing.