Welk ram geheugen heb ik nodig om mijn laptop te upgraden?

In een laptop plaats je SODIMM geheugenmodules. Dit werkgeheugen is kleiner dan de ram modules die je in een desktop computer installeert. Ook hier vind je het geheugen dat er op dit moment geïnstalleerd is via taakbeheer in Windows en in Linux door het commando 'dmidecode --type 17' uit te voeren.

Ook het geheugen voor je laptop moet overeenkomen met het werkgeheugen dat nu in je computer zit. Zo koop je DDR4 SODIMM geheugen met een snelheid van 2133 MHz als dat nu in je laptop is geïnstalleerd. Checken hoeveel ruimte er nog over is in je laptop kan wel moeilijk zijn. Bedenk ook dat de moeilijkheidsgraad voor het vervangen van werkgeheugen in je laptop ontzettend kan verschillen tussen verschillende types en merken.