Windows opnieuw installeren

stappen plan voor het uitvoeren van een herinstallatie.

Bij het hele onderstaande proces word er geen verbinding gemaakt met internet tot dat het wordt aangegeven. Lees van te voren de instructie eerst goed door zodat u niks vergeet of overslaat.

Stap 1 : Eerst zal er een bootable USB gemaakt moeten worden. Via de volgende link vind je een instructie :

https://help.skikk.eu/nl/articles/17893-ik-ben-mijn-windows-dvdusb-kwijt

Selecteer je Windows versie, en klik daarna op Hulpprogramma nu downloaden.
U download nu de Media Creation Tool.
Zodra je de Media Creation Tool hebt gedownload, moet je aangeven dat je een opstart/bootable usb wil maken. dan zal er een bestand gedownload worden en zal van de desbetreffende usb een opstart usb gemaakt worden. Het programma is in het Nederlands en het is niet meer dan de stappen volgen.

Stap 2 : Nadat het maken van de bootable usb gelukt is, moet er geboot worden vanaf de USB.
Plug de usb in, in een usb poort van de laptop. Start nu de laptop op. Normaal gesproken zal er automatisch vanaf de usb gestart worden. Mocht dit niet zo zijn, druk dan herhaaldelijk op F7 vanaf het moment dat je de laptop opstart. hierna zal een scherm volgen waar je kunt kiezen uit verschillende boot opties.
Selecteer dan de usb.

Stap 3 : nadat er opgestart is vanaf de usb, zal je in het installatie menu terecht komen van Windows.
Hier kun je beginnen met het selecteren van de gewenste taal. Onthoud, maak nog geen verbinding met het internet. Er zal om een licentie gevraagd worden, dat kun je negeren doormiddel van onderin het venster te klikken op "ik heb geen licentie code".

Stap 4 : Na een paar algemene stappen zult u terecht komen bij het venster waar u een opstart schijf moet kiezen. Het beste is dat u de snelste schijf kiest zodat Windows elke keer snel op start.

Stap 5 : Hierna zal de laptop opnieuw opstarten. U komt dan weer in een installatie venster van Windows terecht. Hier zult u wat persoonlijke voorkeuren & gebruikersnaam moeten instellen.

U kunt via onze driver portaal de juiste drivers voor uw laptop downloaden. Zet deze ook op de usb, en zodra Windows het bureaublad weergeeft, kunt u alle drivers installeren.

Download ook de Nvidia, Intel driver assistant vooraf of op een andere computer
Deze drivers kun je het best installeren wanneer je nog niet verbonden bent met het netwerk.

De bovengenoemde drivers kun je vinden in het mapje basis via de volgende link :
https://skikk.stackstorage.com/s/wVqaxQukZKlmtaf?dir=SKIKK%20drivers&node-id=0

Stap 6. Zodra de drivers allemaal geïnstalleerd zijn, mag u uw laptop verbinden met het netwerk. Hierna kunt u via Windows updaten, de laatste drivers aanvullen. dit gaat automatisch