Windows 10: Toetsenbordindeling wijzigen

Hoe kan ik de toetsenbordindeling wijzigen?

U kunt verschillende talen en toetsenbordindelingen in te stellen. U kunt meerdere toetsenbordindelingen toevoegen en daar tussen switchen zodra dat nodig is. Volg de onderstaande stappen om een taal toe te voegen, een standaardtaal in te stellen en te switchen tussen toetsenbordindelingen:

Een toetsenbordtaal toevoegen:

1. Klik op het menu Start Start en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Tijd & taal.
  3. Klik op Regio & taal aan de linkerkant.
  4. Klik op Een taal toevoegen.
  5. Kies de taal die u wilt toevoegen.

Een standaard toetsenbordindeling instellen:

1. Klik op het menu Start Start en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Tijd & taal.
  3. Klik op Regio & taal aan de linkerkant.
  4. Klik op de taal in de sectie Talen die u als standaard wilt gebruiken en klik op Als standaard instellen.

Schakelen tussen toetsenbordindelingen:

Methode 1:

1. Klik op de naam van de taal rechtsonder in de taakbalk.
    Image
  2. Selecteer de toetsenbordindeling die u wilt gebruiken.

Methode 2:

Klik op het menu Start Start en de SPATIEBALK tegelijkertijd.