Hoe vervang ik het toetsenbord van mijn laptop?

Bij twijfel stoppen en bel of mail ons voor advies.

Stap 1

• Zoek naar de 2 schroeven welke het toetsenbord vast houden, te herkennen aan het toetsenbord icoon.
  • Verwijder deze 2 schroeven met een kruis schroevendraaier.

Stap 2

• Zet de laptop op z'n kant met het scherm open.

Stap 3

• Zoek het toetsenbord opener
  • Let op: dit is "niet" 1 van de gaten waar de schroeven in zaten

Stap 4

• Druk met een kleine schroevendraaier in het gat, tot het toetsenbord iets omhoog komt

Stap 5

Plaats de laptop weer zoals normaal voor je.

Stap 6

• Plaats je vingers voorzichtig achter de opening.
  • Trek het toetsenbord voorzichtig los van de klipjes aan de bovenkant en zijkanten door deze naar je toe te tekken

Stap 7

• Klap het toetsenbord weer de andere kant op, zodat je beter bij de kabels kunt.

Stap 8

• De kabel voor de verlichting zit nog vast
  • Klap het witte mechanische voorzichtig naar boven & naar je toe.

Stap 9

• De kabel kan nu van je af, geschoven worden (naar het scherm toe)

Stap 10

• De toetsen kabel zit nog vast met een zwart schuif balkje
  • Schuif link en rechts van de kabel het zwarte gedeelte van je af / naar het scherm toe.

Stap 11

• Schuif de kabel naar achteren / naar eht scherm roe

Stap 12

• Volg de stappen in omgekeerde volgorde en bewegingen om een nieuw toetsenbord aan te sluiten.