Hoe vervang ik de WiFi en Bluetooth kaart?

De plek waar de Wifi-kaart gemonteerd zit kan afwijken per model laptop ten opzichte van dit voorbeeld.Mocht je er niet uitkomen, of begrijp je iets niet, neem dan contact op met onze technische dienst.Het vervangen van een Wifi-kaart is op eigen risico. Wij staan niet garant voor eventuele schade die je zelf aanricht, mocht er iets fout gaan.

Stap 1 : Haal de bodemplaat los. Dit kun je doen doormiddel van alle schroeven te verwijderen.
Als je alle schroeven eruit hebt dan kun je met een plastieken ( geen staal, dat krast ) spatel de bodemplaat rustig los wippen. Kijk goed of bodemplaat niet achter connectoren zoals USB-poorten of oplaad connector blijft hangen. Neem je tijd er voor en doe het met beleid.

Stap 2 : Zoek waar de wifikaart zit. Het is een klein vierkantig kaartje met een witte sticker erop en twee kabels er aan vast ( de antennes ). Koppel de antennes los. De kabels zijn vrij makkelijk omhoog te wippen als ware.

Stap 3 : Verwijder de WiFi-kaart zoals op de video te zien is. Doe dit met een handschroevendraaier.
Hiermee voorkomt u dat u uitschiet en het moederbord beschadigd. Na het verwijderen kunt u de nieuwe Wifi-kaart monteren.

Stap 4 : Zodra u de WiFi-kaart opnieuw en goed heeft gemonteerd, kunt u beginnen met het aansluiten van de antennes. Zoals op het filmpje te zien is, moet de connector van de antenne precies boven de aansluiting op de Wifi-kaart zitten. Wanneer u de connector er recht boven hebt, kunt u de connector vastklikken aan de Wifi-kaart doormiddel van stevig maar gecontroleerd druk uit te oefenen. Lukt het niet ? Dan zit u er niet goed boven.
Blijf geen druk uitoefenen als het echt niet lukt ! Het zijn kleine connectoren dus neem de tijd. Het is vrij simpel, het kan maar op 1 manier.

Stap 5 : Nadat u de nieuwe WiFi-kaart hebt gemonteerd en de antennes aangesloten hebt, kunt u de bodemplaat terug monteren. Voel goed of de bodemplaat overal vastgeklikt en vastgeschroefd zit. Nu kunt u de computer opstarten en uw WiFi & bluetooth gaan controleren & instellen.